Aubergine med chili och vitlök

Caroline Hofberg

Aubergine med chili och vitlök

7 ingredienser

Passar till bruschetta, i en matig smörgås eller i en pizza. Strö salt på auberginskivorna innan du gör något annat med dem. Då kommer den goda smaken fram.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • havssalt
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Skär auberginen i tunna skivor på längden. Lägg dem på en skärbräda och strö över salt. Låt stå och dra cirka 20 minuter. Torka av skivorna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg auberginen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen 15-20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Du kan också grilla auberginen i en grillpanna eller på utegrillen på båda sidor tills de får fina grillränder och är mjuka och genomstekta.
  3. Blanda olivolja, citronsaft, persilja, vitlök och chili i en bunke. Vänd ner auberginen i oljan och låt marinera minst 1 timme före servering.