Aubergine med chili och vitlök
Aubergine med chili och vitlök
7 ingredienser
Passar till bruschetta, i en matig smörgås eller i en pizza. Strö salt på auberginskivorna innan du gör något annat med dem. Då kommer den goda smaken fram.
Ingredienser
- 2 aubergines
- havssalt
- 1 dl olivolja
- 0,5 citron, pressad saft
- 1 dl färsk bladpersilja, hackad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 röd chilifrukt
Gör så här
- Skär auberginen i tunna skivor på längden. Lägg dem på en skärbräda och strö över salt. Låt stå och dra cirka 20 minuter. Torka av skivorna.
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg auberginen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen 15-20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Du kan också grilla auberginen i en grillpanna eller på utegrillen på båda sidor tills de får fina grillränder och är mjuka och genomstekta.
- Blanda olivolja, citronsaft, persilja, vitlök och chili i en bunke. Vänd ner auberginen i oljan och låt marinera minst 1 timme före servering.