Glutenfria choklad- och hasselnötsmuffins

Foto: TV4
Glutenfria choklad- och hasselnötsmuffins
9 ingredienser
Glutenfria chokladmuffins gjorda på hasselnötsmjöl, dadlar och kokos. Utan vitt socker.
Ingredienser
- 10 dadlar, urkärnade
- 2 dl hasselnötsmjöl
- 1 dl kokoschips
- 0,5 dl kokosolja, smält (smakfri)
- 4 msk kakao
- 0,5 msk honung
- 2 tsk vaniljpulver
- 3 ägg
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (gärna varmluft).
- Mixa dadlar, hasselnötsmjöl och kokoschips.
- Häll i den smälta kokosoljan tillsammans med kakao, vaniljpulver och honung. Mixa igen.
- Knäck i äggen och mixa igen.
- Häll i bakpulver och mixa snabbt till en fin jämn smet.
- Klicka ut i små muffinsformar. Grädda i ca 7 min. Låt stå i kylskåp ca 30 minuter innan
- servering.