Nybadad rödingfilé

Nybadad rödingfilé
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Nybadad rödingfilé

13 ingredienser

30 m

Nybadad rödingfilé med sparris och ramslöksmajonnäs är en perfekt rätt att njuta av när vårens primörer är på intåg.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 rödingfiléer
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen vitpeppar

Sås

  • 100 g ramslök
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 200 g rapsolja

Servering

  • 500 g grön sparris
  • potatis

Gör så här

  1. Ta bort skinnet på rödingen.
  2. Blanda socker, salt och vitpeppar. Gnid in blandningen i fiskfiléerna.
  3. Lägg ihop två filéer med skinnsidan inåt så att tunn ände möter tjock ände. Rulla in fisken i plastfilm och knyt ihop ändarna. Upprepa med de övriga filéerna.
  4. Koka upp en gryta med vatten och ta av från värmen. Lägg fiskpaketen i det varma vattnet och låt ligga i 8 minuter.
  5. Ta sedan upp fisken och låt den svalna.

Sås

  1. Koka upp vattnet igen och doppa ramslöken i vattnet.
  2. Spola sedan ramslöken med kallt vatten och krama ur vattnet.
  3. Bottna en mixerkanna med äggulor, senap, salt, peppar och citronsaft.
  4. Grovhacka ramslöken och tillsätt den i kannan.
  5. Häll på olja och mixa från botten med en stavmixer. Dra stavmixern sakta uppåt tills du har en krämig majonnäs.

Servering

  1. Servera fisken med såsen, grillad sparris och nykokt potatis.