Olivia bjuder på nyårs absoluta måste-snacks. Krispigt stekt brioche toppas med en krämig räkröra med selleri och äpple för fräschör. En perfekt start på nyårsfirandet!
Stansa ut briochebrödet till rundlar med en stansring eller ett glas. Hetta upp neutral olja och en generös klick smör i en stekpanna. Stek rundlarna tills krispiga.
Vispa upp dijonsenap, äggula, vitvinsvinäger och citronsaft i en bunke. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du slår ihop majonnäsen. Viktigt att få den fast i konsistensen. Smaka av med salt.
Skala och grovhacka räkorna. Finhacka selleri och gräslök. Skiva äpplet med en mandolin och finhacka. Vänd upp äpplet med en skvätt citronsaft.
Blanda upp räkorna med sellerin, äpplet och majonnäsen. Tillsätt gräslök, citronzest och chilisås. Smaka av med salt.
Servering
Placera briochesnittarna på ett fat. Lägg en klick av röran på varje snitt. Toppa med extra äpple och gräslök. Pressa över några droppar citron.