Nyårssnittar med krämig räkröra

NYHET
Nyårssnittar med krämig räkröra
Olivia Leksell
Olivia Leksell

Nyårssnittar med krämig räkröra

19 ingredienser

Olivia bjuder på nyårs absoluta måste-snacks. Krispigt stekt brioche toppas med en krämig räkröra med selleri och äpple för fräschör. En perfekt start på nyårsfirandet!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Briochesnittar

  • 5 skivor briochebröd
  • neutral olja
  • smör
  • salt

Majonnäs

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk citronsaft
  • 2 dl neutral olja
  • salt

Räkröra

  • 200 g skalade räkor
  • 3 msk majonnäs
  • 1 stjälkselleri
  • 1 grönt äpple
  • 1 tsk chilisås (av valfri sort)
  • 1 citron
  • 0,5 dl gräslök
  • salt

Servering

  • gräslök, finhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Stansa ut briochebrödet till rundlar med en stansring eller ett glas. Hetta upp neutral olja och en generös klick smör i en stekpanna. Stek rundlarna tills krispiga.
  2. Vispa upp dijonsenap, äggula, vitvinsvinäger och citronsaft i en bunke. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du slår ihop majonnäsen. Viktigt att få den fast i konsistensen. Smaka av med salt.
  3. Skala och grovhacka räkorna. Finhacka selleri och gräslök. Skiva äpplet med en mandolin och finhacka. Vänd upp äpplet med en skvätt citronsaft.
  4. Blanda upp räkorna med sellerin, äpplet och majonnäsen. Tillsätt gräslök, citronzest och chilisås. Smaka av med salt.

Servering

  1. Placera briochesnittarna på ett fat. Lägg en klick av röran på varje snitt. Toppa med extra äpple och gräslök. Pressa över några droppar citron.