Norrländsk tapas med tjäder, röding & ren

Foto: Tv4
Norrländsk tapas med tjäder, röding & ren
19 ingredienser
45 m
Tapas på norrländskt vis med skogsfågelsoppa, varmrökt röding med hjortronsås, kalix löjrom med tunnbröd och rökt renstek med pepparrotsvisp.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Skogsfågelsoppa
- 2 bröstfiléer från en tjäder
- 0,5 l buljong, kraftig, gjord på ren (eller vanlig oxbuljong)
- 200 g kantareller
- 2 krukor färsk timjan
- 5 dl grädde
- vitpeppar, svartpeppar, salt
- 4 bitar vitlöksbröd
Varmrökt röding med hjortronsås
- 100 g rödingfilé
- 1 dl crème fraîche
- 3 msk hjortronsylt
- 4 bitar tunnbröd
Rökt renstek med pepparrotsvisp
- 8 msk Kalix löjrom
- 0,5 rödlök
- 4 msk crème fraîche
- svartpeppar
Kalixlöjrom med rödlök och tunnbröd
- 100 g rökt renhjärta
- 4 msk vispgrädde
- 4 msk pepparrotsvisp
- svartpeppar
Gör så här
Skogsfågelsoppa
- Koka upp kraftig buljong, tillsätt grädden. Mal tjäder filéerna i en köttkvarn, bryn färsen i en stekpanna, salta och peppra efter smak.
- Sätt den bryntafärsen i buljongen tillsammans med timjan och kantareller som du förstekt.
- Mixa till en jämn soppa, tillsätt svartpeppar efter smak, gärna rikligt.
- Servera med vitlöksbröd.
Varmrökt röding med hjortronsås
- Blanda creme fraîche med hjortronsylt.
- Dela rödingfileén i 4 bitar och lägg upp tillsammans med såsen. Serveras med tunnbröd.
Kalixlöjrom med rödlök och tunnbröd
- Finhacka rödlöken, lägg upp en klick löjrom, crème fraîche och tunnbröd serveras till.
Rökt renstek med pepparrotsvisp
- Vispa grädden och tillsätt pepparrotsvispen, rör om och peppra. Servera skivor med renstek tillsammans med pepparrotsvispen.