Norrländsk sashimi med ponzusås, hjortronkräm och Max rödtjut

Norrländsk sashimi med ponzusås, hjortronkräm och Max rödtjut
Foto: TV4

Norrländsk sashimi med ponzusås, hjortronkräm och Max rödtjut

Av: Anna - Boden

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 m + 3 dygn

Annorlunda rätt där norrländska råvaror möter Japan. Sashimi på abborre, älgfilé och röding. Serveras med ponzusås, hjortronkräm och het majonnäs.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ponzusås

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl dashibuljong
  • 0,5 dl citron, pressad

Hjortronkräm

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl färskost
  • 0,5 dl hjortron
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Max rödtjut

  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 tsk sriracha (hot chili sauce)

Sashimi

  • 8 skivor älgfilé
  • 8 bitar röding
  • 8 abborrfiléer
  • 1 avokado
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Förbered fisken genom att frysa in den i minst -18 grader i minst 3 dygn innan servering. Älgköttet fryses för att underlätta skivningen.

Ponzusås

  1. Koka sojan, dashibuljongen och sojan i ca 3 minuter och låt sedan svalna.

Hjortronkräm

  1. Blanda crème fraîche, gräddfil och philadelphiaost. Rör ned hjortronen och smaksätt med salt och peppar.

Max rödtjut

  1. Häll i Sriracha Hot Chili Sauce (var varsam, det blir starkt) i majonäsen och rör om väl tills den fått jämn färg.

Sashimi

  1. Skär tunna skivor av älgfilé, det underlättar om köttbiten är frusen när man skär. Häll lite ponzusås på filén.
  2. Placera ut fisken och skivad avokado på fatet och garnera med såserna och gräslöken.