Norimaki, japansk räksallad

Norimaki, japansk räksallad
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Norimaki, japansk räksallad

15 ingredienser

20 m

En riktigt god rätt om man gillar sushi är japansk räksallad! Varför inte testa den redan i helgen?

Ingredienser

portioner bitar
  • 1 ark nori
  • 150 g sushiris, kokt
  • wasabi (eller pepparrot)
  • 3 msk japansk räksallad (se nedan)
  • 1 bit gurka, stavar
  • 2-3 dillvippor
  • ca 10 gräslöksstrån

Japansk räksallad

  • 200 g färska räkor, skalade
  • 0,5 rödlök
  • 1 msk färsk dill, finskuren
  • 0,5-1 tsk yuzu-kosho (fermenterad chili och yuzupasta eller 1 msk picklad jalapeño)
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 citron
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med räksalladen. Skala räkorna, finhacka rödlök och dill.
  2. Blanda ihop alla ingredienser med yuzu-kosho eller finhackad picklad jalapeño. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  3. Lägg noriarket på en bambumatta med ränderna i arket lodrätt. Tryck försiktigt ut riset på tre fjärdedelar av noriarket.
  4. Stryk ut ordentligt med wasabi eller pepparrot på mitten av riset. Lägg på räkröran, en gurkstav, några dillvippor och gräslöksstrån.
  5. Rulla ihop makin med hjälp av bambumattan och skär rullen i 12 bitar. Toppa med lite dill.