Grillad vodkamarinerad sparris med rucoladressing

Grillad vodkamarinerad sparris med rucoladressing
Foto: Erika Lidén
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Grillad vodkamarinerad sparris med rucoladressing

8

5 steg att laga

18 ingredienser

Här tillagar Norbert Lang sparris på ett annorlunda sätt.

Vill du lära dig mer om sparris? Här hittar du

Norbert Langs sparrisskola.


Ingredienser

  • 800 g sparris, ansad
  • 1 dl vodka
  • 1,5 dl olivolja
  • 100 g parmesanost, i bit
  • 50 g pinjenötter
  • flingsalt
  • vitpeppar, från kvarn

Rucoladressing

  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 3 msk honung, flytande
  • 2 msk svensk söt senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 50 g rucolasallad
  • salt
  • vitpeppar, från kvarn
  • färskpressad vitlök (efter smak)

Serveringsförslag

  • något härligt bröd typ ciabatta (eller lantbröd)

Gör så här

  1. Pensla sparrisen med vodkan, häll på olivoljan. Låt sparrisen stå och dra cirka 15 minuter.
  2. Grilla sparrisen på en inte allt för het grill. Krydda den färdiggrillade sparrisen med flingsalt och vitpeppar från kvarn.
  3. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en oljad stekpanna. Salta lite på pinjenötterna.
  4. Rör ihop senap, honung och vitvinsvinäger till en smet. Mixa oljorna med rucolasalladen. rör ned den gröna oljan långsamt, droppvis. Smaka av med salt, vitpeppar från kvarn och pressad vitlök.
  5. Lägg sparris på tallrik, ringla över rucoladressing. Strö över de rostade pinjenötterna, hyvla över parmesanosten.