Rabarberskum med jordgubbar

Rabarberskum med jordgubbar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Rabarberskum med jordgubbar

52

2 steg att laga

6 ingredienser

En fräsch och somrig efterrätt med smak av rabarber och jordgubbar.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 100 g strösocker
  • 3 blad gelatin
  • 2 äggvita
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Skala rabarberna, skär den i grova bitar och koka den med 5 msk vatten eller vitt vin tillsammans med hälften av sockret. Tillsätt den blötlagda gelatinen. När purén har kallnat mixa den med hälften av jordgubbarna. Kyl ned purén tills den börjat stelna. Vispa äggvitor med resterande socker och blanda i och därefter den vispade grädden.
  2. Servera i ett snyggt glas eller kupa och garnera med resterande jordgubbar.