Rabarberskum med jordgubbar

45 röster
4
Rabarberskum med jordgubbar
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En fräsch och somrig efterrätt med smak av rabarber och jordgubbar.

Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 st rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 100 g socker
  • 3 blad gelatin
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Skala rabarberna, skär den i grova bitar och koka den med 5 msk vatten eller vitt vin tillsammans med hälften av sockret. Tillsätt den blötlagda gelatinen. När purén har kallnat mixa den med hälften av jordgubbarna. Kyl ned purén tills den börjat stelna. Vispa äggvitor med resterande socker och blanda i och därefter den vispade grädden.
  2. Servera i ett snyggt glas eller kupa och garnera med resterande jordgubbar.
4 juni 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept