Sparrisomelett med örter

Sparrisomelett med örter
Foto: Erika Lidén
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Sparrisomelett med örter

12

3 steg att laga

13 ingredienser

15 min

En omelett går snabbt och eneklt att laga. Lyxa till omeletten med färsk sparris.

Vill du lära dig mer om sparris? Här hittar du

Norbert Langs sparrisskola.


Ingredienser

portioner2 portioner
  • 3 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 100 g grön sparris, ansad och strimlad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl västerbottensost, riven
  • salt
  • vitpeppar, från kvarn
  • persilja
  • dragon
  • timjan
  • gräslök
  • dill

Gör så här

  1. Fräs löken och den strimlade sparrisen i smöret på låg värme i en stekpanna utan att de tar färg.
  2. Knäck äggen i en skål, krydda med salt och vitpeppar från kvarn. Lägg i örterna, tillsätt mjölken och vispa lätt. (Vispar man för mycket förstörs konsistensen). Häll i äggsmeten i pannan och rör om. Öka successivt värmen, rör om med en gaffel så att smeten lossar från kanterna.
  3. Tillsätt osten, fortsätt att röra om tills omeletten nästan stelnat. Sänk värmen och vänta en stund så att den blir gyllengul på undersidan.