Skagenrulle med löjrom

Skagenrulle med löjrom
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Skagenrulle med löjrom

14

3 steg att laga

7 ingredienser

En smakfull förrätt garnerad med sallad och dillkvist.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp petit choux mix
  • 500 g skalade räkor
  • 2 dl majonnäs
  • citronpeppar
  • 2 dl löjrom
  • 2 knippe dill, till garnering
  • 0,5 sallad, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda en tunn platta av petit-chouxmixen: Följ anvisningarna på förpackningen. Bred ut mixen tunt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 30x50 centimeter, och grädda i varm ugn tills plattan fått vacker färg. Låt svalna och ta bort bakplåtspappret.
  2. Grovhacka räkorna till skagenröran, lägg i en skål och blanda med majonnäsen och lite citronpeppar. Bred ut massan på petit-chouxbottnen och rulla ihop den som en rulltårta. Slå in rullen i plastfilm och förvara den i kylen tills den ska användas.
  3. Skär upp rullen i cirka 4 centimeter stora bitar och placera dem på ett fat med en bädd av strimlad sallad. Lägg en sked löjrom på toppen av varje rulle och garnera med dillkvistar.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer