Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk
Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk
6 ingredienser
Att koka kräm på rabarber blir somrigt och väldigt gott. I den här rabarberkrämen har även jordgubbar fått ta en plats. Servera krämen med mjölk.
Ingredienser
- 400 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 4 dl vatten
- 2 msk potatismjöl, + 0,5 dl vatten
- 0,5 l färska jordgubbar
- mjölk, till servering
Gör så här
- Ansa och skölj rabarbern och skär den i centimeter stora bitar.
- Koka upp vatten och socker och lägg i rabarbern. Låt den koka tills den blivit mjuk.
- Red av med potatismjölet utrört i vatten.
- Låt krämen koka upp och tag den sedan från värmen.
- Rensa och dela jordgubbarna och lägg ner i krämen.
- Låt krämen svalna.
- Servera din rabarber- och jordgubbskräm med kall mjölk.