Oxfilécarpaccio med potatissallad

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Oxfilécarpaccio med potatissallad
17 ingredienser
3h 30 min
Lyxig carpaccio med körsbärstomater och en krämig potatissallad.
Ingredienser
Oxfilé
- 600 g oxfilé
- 0,5 dl soja
- 2 msk stark senap
- 2 msk honung
- ca 1 dl färska örter, hackade
Tomatsallad
- 1 dl färska örter, hackade
- 250 g körsbärstomater
- 1 klyfta vitlök
- 1 kruka persilja
Potatissallad
- 10 färskpotatisar, kokta
- 1 klyfta vitlök
- 1 citron
- 1 rödlök
- 1 kvist timjan
- 10 cm gurka
- 1 dl crème fraîche
- grovt salt
Gör så här
- Börja med köttet: Blanda soja, senap och honung och låt oxfilén marineras i blandningen i cirka 3 timmar.
- Gör potatissalladen: Tvätta citronen noggrant och torka. Riv av skalet. Skala och hacka vitlöken tillsammans ed salt, så att det nästan blir som en puré. Lägg det i en skål tillsammans med crème fraîche. Blanda i skalad och skivad gurka. Skala och strimla rödlöken och lägg i, salta och peppra. Skiva potatisen och vänd ner. Tillsätt timjan och citronskal. Blanda väl.
- Hacka de färska kryddorna till oxfilén. Rulla köttet i örterna och skiva sedan fint med en vass kniv.
- Gör tomatsalladen: Halvera körsbärstomaterna och hacka kryddorna. Skala och hacka vtilöksklyftan. Blanda och klipp över persilja. Servera med potatissalladen och köttet.