Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Rökt lax med grön sparris
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Rökt lax med grön sparris
0
Spara
Av:
Nikolaj Kirk
Från:
Nyhetsmorgon
12
ingredienser
20 min
Rökt lax med kalla tillbehör.
Brunch
Buffémat
Förrätter
Midsommarmat
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
400 g tunna skivor rökt lax
300 g grön sparris
2 salladslökar
1 schalottenlök
3 kvistar dill
7 körsbärstomater
1 kvist mynta
0,5 dl vispgrädde
1 citron
2 tsk rörsocker
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och finhacka vårlöken och schalottenlöken.
Hacka dillen.
Skölj tomaterna och halvera.
Skala och skär sparrisen i mindre bitar.
Lägg ner i en skål tillsammans med vårlöken, schalottenlöken, myntan och dillen.
Krydda med salt och peppar.
Häll vispgrädde i en ny skål och vispa lätt.
Pressa i citronsaft och tillsätt rörsocker, salt och peppar.
Vänd ner sparris- lök- och dillblandningen i den syrade grädden.
Lägg laxskivorna på ett fat och fördela grönsaksröran över.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut