Fruktsallad med vaniljvisp

Fruktsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fruktsallad med vaniljvisp

Av: Nikolaj Kirk

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

15 min

En fräsch fruktsallad som kan varieras med säsongens frukter och bär.

Ingredienser

portioner
  • jordgubbar
  • nätmelon
  • vattenmelon
  • äpple
  • mynta
  • passionsfrukt
  • vindruvor
  • 1 vanljstång, hel
  • 1 msk rörsocker
  • 6 äggulor
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Lägg det i en skål.
  2. Blanda äggulorna med sockret i en skål. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna ner i blandningen.
  3. Vispa grädden och blanda den med sockret och äggulorna. Var noga med att allt är kallt.
  4. Kärna ur melonerna, äpplena och vindruvorna.
  5. Dela frukten i centimeterstora bitar och blanda ner dem i en skål.
  6. Hacka myntan och blanda den med frukten. Blanda i passionsfrukten.
  7. Häll på äggblandningen och servera fruktsalladen i en stor eller fyra små skålar.