Halstrad gravad lax med inkokt purjolök

0 röster
4
Halstrad gravad lax med inkokt purjolök
Foto: Heléne Pe

Tänk att purjolök kan bli en sådan mjäll delikatess. Perfekt till den salta laxen och starka pepparroten.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 500 g gravad lax
  • 1 bit pepparrot
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skär ut hjärtat, dvs mittenbiten på purjolöken och lägg den i en ugnsfast form.
  3. Häll över en skvätt vatten och baka i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Skär den gravade laxen i tjocka bitar.
  5. Halstra dem snabbt på båda sidor i en het stekpanna. Lägg upp på tallriken tillsammans med purjolöken.
  6. Riv över pepparrot, salta och peppra och dekorera med persilja.
30 maj 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept