Nigiri sushi, avokado och lax

Foto: TV4
Nigiri sushi, avokado och lax
9 ingredienser
45m
Nigiri med lax och avokado, serveras med inlagd ingefära, wasabi och sojasås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 180 g rå lax
- 3 avokador
- 500 g sushiris
- 4 msk risvinäger
- 2 msk strösocker
- 20 g wasabipasta
- 145 g gari, inlagd ingefära
- 2 dl japansk soja
- 1 förp nori
Gör så här
- Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär laxen i sneda bitar mot fibrerna.
- Doppa fingrarna i vattnet och forma små risdolmar av riset.
- Ta en bit lax och stryk en fingertopp wasabi på den.
- Tryck fast fisken på risdolmen.
- Skär avokadon i fyra delar och lägg sedan avokadon på toppen av risdolmen.
- Bind ihop avokadon med riset med hjälp av noriblad.
- Servera 3–4 sushibitar per person tillsammans med sojasås, wasabi och gari.