Nigiri sushi, avokado och lax

10 röster
45m
4
45m
4
4 portioner

Du behöver

  • 180 g sashimi lax
  • 3 avokado
  • 500 g sushiris
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 20 g wasabipasta
  • 145 g gari, inlagd ingefära
  • 2 dl japansk sojasås
  • 1 pkt noriblad

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i sneda bitar mot fibrerna.
  3. Doppa fingrarna i vattnet och forma små risdolmar av riset.
  4. Ta en bit lax och stryk en fingertopp wasabi på den.
  5. Tryck fast fisken på risdolmen.
  6. Skär avokadon i fyra delar och lägg sedan avokadon på toppen av risdolmen.
  7. Bind ihop avokadon med riset med hjälp av noriblad.
  8. Servera 3–4 sushibitar per person tillsammans med sojasås, wasabi och gari.
15 november 2017

Fler goda recept