Nigiri sushi, avokado och lax

45m
4
Nigiri sushi, avokado och lax
Foto: TV4

Nigiri med lax och avokado, serveras med inlagd ingefära, wasabi och sojasås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 november 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
45m
4

Du behöver

  • 180 g sashimi lax
  • 3 avokado
  • 500 g sushiris
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 20 g wasabipasta
  • 145 g gari, inlagd ingefära
  • 2 dl japansk sojasås
  • 1 pkt noriblad

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i sneda bitar mot fibrerna.
  3. Doppa fingrarna i vattnet och forma små risdolmar av riset.
  4. Ta en bit lax och stryk en fingertopp wasabi på den.
  5. Tryck fast fisken på risdolmen.
  6. Skär avokadon i fyra delar och lägg sedan avokadon på toppen av risdolmen.
  7. Bind ihop avokadon med riset med hjälp av noriblad.
  8. Servera 3–4 sushibitar per person tillsammans med sojasås, wasabi och gari.
Kommentera receptet

Fler goda recept