Nigiri sushi, avokado och lax

Nigiri sushi, avokado och lax
Foto: TV4

Nigiri sushi, avokado och lax

38

8 steg att laga

9 ingredienser

45m

Nigiri med lax och avokado, serveras med inlagd ingefära, wasabi och sojasås.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 180 g rå lax
  • 3 avokado
  • 500 g sushiris
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 20 g wasabipasta
  • 145 g gari, inlagd ingefära
  • 2 dl japansk soja
  • 1 förp nori

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i sneda bitar mot fibrerna.
  3. Doppa fingrarna i vattnet och forma små risdolmar av riset.
  4. Ta en bit lax och stryk en fingertopp wasabi på den.
  5. Tryck fast fisken på risdolmen.
  6. Skär avokadon i fyra delar och lägg sedan avokadon på toppen av risdolmen.
  7. Bind ihop avokadon med riset med hjälp av noriblad.
  8. Servera 3–4 sushibitar per person tillsammans med sojasås, wasabi och gari.