Stora räkor med vitlök och chili
Stora räkor med vitlök och chili
6 ingredienser
Kan serveras i buffé eller som huvudrätt med till exempel ris och turkisk yoghurt.
I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »
Ingredienser
- 1 kg jätteräka, råa med skal (eller vanliga räkor)
- 10 klyftor vitlök
- 4 röda chilifrukter
- 0,5 dl olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 knippe färsk bladpersilja
Gör så här
- Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.
- Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs.
- Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.