Carpaccio på strutsfilé

Carpaccio på strutsfilé
Foto: TV4/ Erika Englund

Till förrätt bjuder Nic på en strutscarpaccio med hemmagjord pesto.

Vin: Fairview Pinotage Viognier

Nic från Stockholm lagade även:

Malvapudding med Amarulaglass


Räk-curry från Durban



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 januari 2011
4

Du behöver

  • Carpaccio
  • 400 g strutsfilé
  • peppar och havssalt
  • rosmarin, färsk
  • vitlök, finhackad
  • ruccolasallad
  • basilika, färsk

Pesto

  • 5 dl basilika, färsk
  • 1,25 dl parmesanost, riven
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 dl pinjenötter
  • 3 st vitlöksklyftor, medelstora, hackade
  • salt och nymald svartpeppar efter smak
  • ruccolasallad, som tillbehör/garnering

Gör så här

  1. Carpaccio
    Rulla filéerna i vitlök, salt, peppar och rosmarin.
  2. Bryn köttet runtom i en het stekpanna.
  3. Täck över med plastfolie och ställ in köttet i frysen.
  4. När köttet frusit, ta bort plastfolien och skär köttet i tunna skivor.
  5. Pesto
    Blanda basilika och pinjenötter, mixa en aning
  6. Addera vitlök, mixa lite till.
  7. Häll långsamt i olivoljan i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.
  8. Lägg till den rivna osten och fortsätt mixa tills allt är blandat.
  9. Krydda slutligen med salt och peppar enligt smak, och lägg upp strutsfiléer, pesto och ruccolasallad på tallrikar.
Kommentera receptet

Fler goda recept