Fläskfilégryta med sallad och guacamole

Fläskfilégryta med sallad och guacamole
Foto: Hans Desser

Fläskfilégryta med sallad och guacamole

13 ingredienser

Klara Dessers recept på fläskfilégryta med kryddstark korv och guacamole är hämtat ur boken Näringsrik & naturlig LCHF.

Läs mer om boken

Näringsrik & naturlig LCHF

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskfilé
  • 150 g kryddstark korv
  • 2 röda paprikor
  • smör, att steka i
  • 3 dl grädde (eller kokosmjölk)
  • salt
  • peppar
  • 2 avokador
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt
  • chilifrukt, malen
  • salladsblad

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skär den i bitar.
  2. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan.
  3. Stek fläskfilén i smör så att den får lite färg.
  4. Lägg över den i en gryta.
  5. Stek också korven och lägg över den i grytan.
  6. Häll över grädden och låt allt koka upp.
  7. Tillsätt paprikan och låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Kärna och gröp ur avokadon.
  10. Mosa den i en skål och pressa i vitlöksklyftorna.
  11. Blanda med crème fraiche.
  12. Pressa saften av limen.
  13. Smaka av guacamolen med limesaft, salt och chili. Servera grytan med guacamole och salladsblad.