Fläskfilégryta med sallad och guacamole

36 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 150 g kryddstark korv
  • 2 röda paprikor
  • smör, att steka i
  • 3 dl grädde (eller kokosmjölk)
  • salt
  • peppar
  • 2 avokador
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt
  • malen chilifrukt

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skär den i bitar.
  2. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan.
  3. Stek fläskfilén i smör så att den får lite färg.
  4. Lägg över den i en gryta.
  5. Stek också korven och lägg över den i grytan.
  6. Häll över grädden och låt allt koka upp.
  7. Tillsätt paprikan och låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Kärna och gröp ur avokadon.
  10. Mosa den i en skål och pressa i vitlöksklyftorna.
  11. Blanda med crème fraiche.
  12. Pressa saften av limen.
  13. Smaka av guacamolen med limesaft, salt och chili. Servera grytan med guacamole och salladsblad.
5 mars 2012