Chili con carne LCHF

Foto: Hans Desser
Chili con carne LCHF
14 ingredienser
30 min
Chili con carne är snabblagat och gott till middag! Recept ur kokboken Näringsrik & naturlig LCHF.
Läs mer om boken
Ingredienser
- 1 röd chilifrukt
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 600 g nötfärs
- 3 msk smör
- 1 msk chilipulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 burkar hela konserverade tomater
- 1 msk limesaft
- salt
- peppar
- grönsallad
- 2 dl crème fraîche
- 200 g fetaost
Gör så här
- Kärna ur chilifrukten och hacka den.
- Hacka lök och vitlök.
- Bryn köttfärs i omgångar i smör.
- Lägg över i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter.
- Tillsätt vitlök och chili och fräs ytterligare en stund.
- Tillsätt de torkade kryddorna och fräs under omrörning.
- Lägg över lök- och kryddblandningen i köttgrytan.
- Mixa de hela tomaterna och tillsätt dem tillsammans med lime.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med sallad, crème fraiche och smulad eller tärnad fetaost.