Mustig skaldjursgryta med saffran

Mustig skaldjursgryta med saffran
Foto: Tv4
elles utemat
elles utemat

Mustig skaldjursgryta med saffran

5

5 steg att laga

18 ingredienser

30 m

En mustig skaldjursgryta med saffran och kokos blir en perfekt huvudrätt att servera på nyår, eller vid andra festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 dl gul lök, hackad
  • 1 dl purjolök, tunt skivad (grön och vit del)
  • 2 klyfta vitlök
  • 5 dl fiskbuljong
  • 400 g butternutpumpa, tärnad ca 2x2 cm
  • 1 dl röd quinoa
  • 400 g körsbärstomater (eller krossade tomater)
  • 1 burk kokosmjölk (400g)
  • 1 förp saffran
  • chiliflakes (några nypor)
  • 400 g sejfilé
  • 450 g frysta blåmusslor, förkokta
  • 1 limefrukt, saften
  • salt
  • peppar
  • olja (till stekning)
  • 150 g handskalade räkor
  • ca 1 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Stek hackad gul lök och purjolök i olja i några minuter. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek i ytterligare en minut.
  2. Lägg den stekta löken i en kastrull och tillsätt fiskbuljongen. Tillsätt även butternutpumpa och quinoa och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Tillsätt burktomater, kokosmjölk, saffran och chiliflakes. Låt sjuda 15 minuter.
  4. Skär fisken i kuber och lägg i grytan tillsammans med musslorna. Sjud grytan i ytterligare 5 minuter eller tills fisken är klar.
  5. Tillsätt limejuice sist och smaka av med salt och peppar. Servera grytan och toppa med räkor och strö över finhackad dill.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer