Mustig skaldjursgryta med saffran

Mustig skaldjursgryta med saffran
Foto: Tv4
elles utemat
elles utemat

Mustig skaldjursgryta med saffran

5

18 ingredienser

30 m

En mustig skaldjursgryta med saffran och kokos blir en perfekt huvudrätt att servera på nyår, eller vid andra festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner4
  • 1 dl gul lök, hackad
  • 1 dl purjolök, tunt skivad (grön och vit del)
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl fiskbuljong
  • 400 g butternutpumpa, tärnad ca 2x2 cm
  • 1 dl röd quinoa
  • 400 g körsbärstomater (eller krossade tomater)
  • 1 burk kokosmjölk (400g)
  • 1 förp saffran
  • chiliflakes (några nypor)
  • 400 g sejfilé
  • 450 g frysta blåmusslor, förkokta
  • 1 limefrukt, saften
  • salt
  • peppar
  • olja (till stekning)
  • 150 g handskalade räkor
  • ca 1 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Stek hackad gul lök och purjolök i olja i några minuter. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek i ytterligare en minut.
  2. Lägg den stekta löken i en kastrull och tillsätt fiskbuljongen. Tillsätt även butternutpumpa och quinoa och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Tillsätt burktomater, kokosmjölk, saffran och chiliflakes. Låt sjuda 15 minuter.
  4. Skär fisken i kuber och lägg i grytan tillsammans med musslorna. Sjud grytan i ytterligare 5 minuter eller tills fisken är klar.
  5. Tillsätt limejuice sist och smaka av med salt och peppar. Servera grytan och toppa med räkor och strö över finhackad dill.