Musslor med mangokräm och passionsvinägrett

Musslor med mangokräm och passionsvinägrett
Foto: TV4

Musslor med mangokräm och passionsvinägrett

5

5 steg att laga

11 ingredienser

30 m

En riktigt lyxig förrätt med smaker från Madiera. Lapasmusslor, musselkräm, mangokräm och vinägrett på Madeiravin och passionsfrukt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 musslor (gärna lapas)
  • 8 cm gurka
  • smör, smält
  • ätbara blommor, till dekoration

Rå musselkräm

  • 10 lapas musslor
  • 1 msk olivolja

Mangokräm

  • 0,5 mango

Passionsfruktsvinägrett

  • 1 citronpassionsfrukt
  • 1 msk torrt Madeiravin
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Rå musselkräm
    Gröp ur musslorna ur skalet. Vänd på musslan och skrapa bort den mörka slemmiga delen. Skölj av. Lägg musslorna i en mixer och mixa slätt. Addera oljan för en krämigare konsistens.
  2. Mangokräm
    Gröp ur köttet ur en halv mango. Häll fruktköttet i en mixer och mixa slätt. Häll ner i en spritspåse och låt vila i kylen.
  3. Vinägrett
    Pressa saften från passionsfrukten och blanda med övriga ingredienser. Smaka av så det blir en fin balans mellan alla ingredienser.
  4. Servering
    Skär gurkan i 8 små kuber om 1x1 cm.
  5. Lägg upp musslorna råa på serveringstallrikar. Garnera med gurkkuberna, ätbara blommor, lite smält smör, vinägretten och mangopurén.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer