Moules Marinière Videgård

4 röster
20 m
4
Moules Marinière Videgård
Foto: Tv4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 3 msk matfett (flott eller ister)
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 5 dl vitt vin (torrt)
  • salt

Tillbehör

  • trippelpompa
  • levainbröd
  • majonnäs

Gör så här

  1. Rensa musslorna från skägg, sortera bort musslor som har skadade skal eller som inte sluter sig när du knackar på dem.
  2. Hetta upp flottet i en stor gryta.
  3. Tillsätt schalottenlök, vitlök, tre varv med pepparkvarnen och lagerblad. Låt fräsa fem minuter på medelvärme utan att ta färg.
  4. Tillsätt vinet och höj temperaturen.
  5. När vinet kokar så tillsätt musslorna och lägg på ett lock.
  6. Skaka grytan då och då, musslorna är klara då de öppnat sig, det tar ca 5 minuter.
  7. Smaka av buljongen med salt om det behövs.
  8. Servera med trippelpompa (se separat recept på köket.se) eller grillat levainbröd med majonnäs till.
29 februari 2020