Morotssoppa med krispiga grönkålschips
Morotssoppa med krispiga grönkålschips
13 ingredienser
30 min
Supersnabb och supergod morotssoppa med härlig smak av ingefära och lite chili. Serveras med krispiga grönkålschips, mums!
Ingredienser
- ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 1 gul lök, skalad och hackad
- 0,5 röd chilifrukt, skivad (valfritt)
- 250 ml kokosmjölk (spara gärna lite till servering)
- 7 dl grönsaksbuljong
- 5 cm färsk ingefära, finriven
- rapsolja
- salt
- svartpeppar
Grönkålschips
- 200 g grönkål, tvättad och skuren eller riven i bitar
- olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Stek lök, vitlök och chili i rapsolja i en hög kastrull i ett par minuter. Tillsätt morötterna, buljongen och kokosmjölken. Låt koka tills morötterna har mjuknat, i ca 10-15 minuter. Tillsätt sedan ingefäran och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg grönkålen på en ugnsplåt och massera in olivoljan. Salta med flingsalt och sätt in i ugnen i ca 7-10 minuter, eller tills grönkålschipsen har blivit krispiga och fått lite färg.
- Mixa soppan slät i en blender. Servera soppan med lite kokosmjölk (valfritt) och grönkålschips.
TIPS!