Morotssoppa med krispiga grönkålschips

Morotssoppa med krispiga grönkålschips

2

4 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Supersnabb och supergod morotssoppa med härlig smak av ingefära och lite chili. Serveras med krispiga grönkålschips, mums!

läs mer
cheddar morotssoppa felix produkt

Felix tipsar!

Prova Felix Cheddar Morotssoppa för en lätt lunch eller en snabb och god middag.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 8 morot, skalade och skurna i grova bitar
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 0,5 röd chilifrukt, skivad (valfritt)
  • 250 ml kokosmjölk (spara gärna lite till servering)
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 5 cm färsk ingefära, finriven
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Grönkålschips

  • 200 g grönkål, tvättad och skuren eller riven i bitar
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili i rapsolja i en hög kastrull i ett par minuter. Tillsätt morötterna, buljongen och kokosmjölken. Låt koka tills morötterna har mjuknat, i ca 10-15 minuter. Tillsätt sedan ingefäran och smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg grönkålen på en ugnsplåt och massera in olivoljan. Salta med flingsalt och sätt in i ugnen i ca 7-10 minuter, eller tills grönkålschipsen har blivit krispiga och fått lite färg.
  4. Mixa soppan slät i en blender. Servera soppan med lite kokosmjölk (valfritt) och grönkålschips.
TIPS!
Klimatstämpel felix

Bra val med Felix!

Genom att redovisa produkters klimatavtryck vill Felix göra det lättare att välja klimatsmart mat.