Kanel- och honungsmarinerad lammfilé

Kanel- och honungsmarinerad lammfilé
Foto: Björn Terring
6

Du behöver

  • 900 g lammfilé

Marinad

  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk kanel, malen
  • 0,5 st citron, saften
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Grönsaksröra

  • 2 msk olivolja
  • 2 st röda lökar
  • 1 st sötpotatis
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st kanelstänger
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 st citron, saft och skal
  • 0,5 l buljong av viltfond+vatten
  • 5 st tomater, gärna i olika färger
  • 1 st stor zucchini
  • 1 st burk stora vita bönor, ca 300 g

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda samman alla ingredienser till marinaden.
  2. Lägg den och köttet i en plastpåse och låt marinera minst 1 timme.
  3. Grönsaksröra
    Skär rödlöken i smala klyftor och pressa vitlöken.
  4. Skala och dela sötpotatisen i små bitar.
  5. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök och sötpotatis i 5 minuter.
  6. Tillsätt kanel, honung, vitlök, saft och skal av citron samt buljong.
  7. Låt röran småkoka i 10 minuter.
  8. Grovhacka tomaterna och zucchinin.
  9. Tillsätt till grytan tillsammans med de väl avrunna bönorna.
  10. Låt koka ytterligare 10-15 minuter tills grönsakerna mjuknat.
  11. Stek lammfilén i en panna i några minuter på varje sida tills den är vacker rosa.
  12. Skär upp köttet i skivor och servera med grönsaksröran.
Kommentera receptet

Fler goda recept