Fyllda biffar, grillad färskpotatis, morotssallad och tomatsalsa
Fyllda biffar, grillad färskpotatis, morotssallad och tomatsalsa
12 ingredienser
Saftiga, stora marinerade biffar med krämig fyllning. Se till att skivorna inte är för tunna då blir det svårt att göra "fickan" för fyllningen. Beräknad för cirka 5-6 personer.
Tips:
Fyll biffarna hemma och grilla på plats.
Recept på grillad färskpotatis hittar du här!
Ingredienser
- 5 rejäla biffar, utskuren biff, t ex oxfilé eller entrecôte
Marinad:
- 0,5 dl balsamvinäger
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl soja
- 2 klyftor vitlök, krossade
- salt
- svartpeppar, nymalen
Fyllning:
- 100 g chèvreost
- 5 soltorkade tomater i olja
- några kvistar basilika
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden.
- Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med marinaden. Låt marinera i kylskåp i några timmar eller över natten. Vänd köttet några gånger under tiden.
- Finhacka tomaterna och basilikan till fyllningen. Blanda ihop med chévreosten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär ett snitt i sidan på varje köttbit med en vass kniv. Vidga öppningen så att det blir en ficka. Stoppa in fyllning i varje ficka.
- Grilla köttet 5 minuter på varje sida för mediumstekt och 7-8 minuter på varje sida för genomstekt.