Morötter med spiskummin och mejram
Morötter med spiskummin och mejram
10 ingredienser
Morötter som marineras klart under "färden". Beräknad för cirka 5-6 personer.
Tips:
Det går bra att göra morötterna dagen innan. Lägg upp och frakta morötterna i skålen de ska serveras övertäckt med plastfolie.
Ersätt minimorötterna med stora morötter och använd gärna olika färger.
Ingredienser
- 2 förp minimorötter, (påsar à 200 g)
- hönsbuljong
- 4 klyftor vitlök
- 2 msk citron, saft
- 1 kvist citrontimjan (eller vanlig timjan)
- 4 msk sherryvinäger
- 5 msk olivolja
- 1 nypa spiskummin
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Koka morötterna i hönsbuljong i 10-15 minuter.
- Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt.
- Lägg dem i citronsaften.
- Repa timjankvisten. Tillsätt till vitlöksklyftorna tillsammans med sherryvinäger, olivolja, spiskummin, salt och peppar.
- Häll av morötterna och lägg de varma i marinaden.
- Blanda väl och låt marinera i minst någon timme.