Laxpaket med kokosris
Laxpaket med kokosris
14 ingredienser
Trevliga paket som gästerna får öppna själva. Beräknad för cirka 15 personer.
Ingredienser
- 12 bitar laxfilé utan skinn
- 1,5 dl olivolja
- 6 schalottenlökar
- några blad basilika
- örtsalt
- svartpeppar, nymalen
- 12 ark bakplåtspapper
Gremolata:
- 2 citroner, skalet
- 1 knippe persilja
- 5 klyftor vitlök
Kokosris:
- 7 dl jasminris
- 7 dl vatten
- 4 dl kokosmjölk
- 2,5 dl vatten
Gör så här
- Skölj fisken under kallt vatten och torka av den.
- Pensla bakplåtspappret med olivolja och placera en laxfilé på varje ark.
- Skiva chalottenlöken tunt och grovhacka basilikan.
- Strö över laxen.
- Salta och peppra.
- Vik ihop till paket. Placera paketen i en ugnsfast form.
- Baka i ugn i 200° i 15-20 minuter.
- Gremolatan:
- Riv skalet av citronen.
- Finhacka persiljan och vitlöken.
- Blanda väl och servera i en skål att strö över laxen.
- Riset:
- Skölj riset väl och låt det rinna av.
- Lägg det i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vattnet.
- Koka upp och sänk genast värmen till ettan. Låt svälla under lock i 15 minuter.
- Tillsätt kokosmjölk och vatten till riset. Låt stå att sjunka in i 10 minuter.
- Forma små bollar av riset.
- Lägg upp och garnera eventuellt med lite skal av lime.