Monika Ahlbergs basilikapotatis

Monika Ahlbergs basilikapotatis
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Monika Ahlbergs basilikapotatis

34

7 ingredienser

Basilikapotatis är lika gott till fisk som till kött. Den kan serveras varm, ljummen eller kall och själva basilikasåsen har jag alltid en flaska av på hyllan i mitt kök. Den har räddat många middagar med spontana gäster. God på pasta, på sallad, som grillsås eller sås till fisk! Hälsningar Monika Ahlberg

Ingredienser

  • 1 kg potatis (drygt)

Basilikasås

  • 1 kruka basilika
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 3,5 dl olivolja (cirka)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lätt saltat vatten.
  2. Lägg alla ingredienser till basilikasåsen i en mixer. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den varma potatisen.