Monika Ahlbergs basilikapotatis
Monika Ahlbergs basilikapotatis
7 ingredienser
Basilikapotatis är lika gott till fisk som till kött. Den kan serveras varm, ljummen eller kall och själva basilikasåsen har jag alltid en flaska av på hyllan i mitt kök. Den har räddat många middagar med spontana gäster. God på pasta, på sallad, som grillsås eller sås till fisk! Hälsningar Monika Ahlberg
Ingredienser
- 1 kg potatis (drygt)
Basilikasås
- 1 kruka basilika
- 3 klyftor vitlök
- 1 dl vit balsamvinäger
- 3,5 dl olivolja (cirka)
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lätt saltat vatten.
- Lägg alla ingredienser till basilikasåsen i en mixer. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den varma potatisen.