Getost med jordgubbssalsa
Getost med jordgubbssalsa
12 ingredienser
Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast. Hälsningar Monika.
Ingredienser
- 1 bit rulle getost [ca 350 g]
Salsa
- 0,5 l ca jordgubbar [250 g]
- 0,5 gurka
- 0,5 dl gräslök, fint hackad
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk rosépepparkorn
- 0,5 tsk grönpepparkorn
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- 3,5 msk msk flytande honung (cirka)
- bröd, rostat
Gör så här
- Skölj, snoppa och hacka jordgubbarna. Hacka gurkan något finare. Blanda samman med den finhackade gräslöken i en skål.
- Tillsätt olivolja och vinäger.
- Krossa pepparkornen lätt i en mortel och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt i en timme.
- Skär chévren i 6 skivor. Lägg upp salsan och ringla över honung.
- Servera med rostat bröd.