Moas italienska smörgåstårta med pesto och fetaoströra

72 röster
75 m
6
Moas italienska smörgåstårta med pesto och fetaoströra
Foto: Moa Munk

En smakrik smörgåstårta i modern tappning med italienska smaker. Klassiskt vitt bröd, en fyllning med pesto och rödlök och en fyllning med fetaost och paprikaröra. Dekorera med serrano, salami och bresaola.

Visa mer
75 m
6
6 portioner

Du behöver

Bröd

  • 15 skivor formbröd

Pestofyllning med rödlök

  • 1 kruka basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 50 g parmesan
  • 30 g pinjenötter
  • 0,5 msk citron, saften
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 0,5 rödlök

Fetaost och paprikaröra

  • 1 röd paprika
  • 150 g fetaost
  • 1 chili
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 6 skivor serranoskinka

Dekoration

  • 300 g färskost
  • 100 g salami
  • 100 g serranoskinka
  • 100 g bresaola
  • 4-5 cocktailtomater, skivade
  • 0,5-1 dl rödbetsgroddar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pestofyllning med rödlök
    Plocka bladen från basilikan. Mixa basilikan med vitlök, olivolja, riven parmesan, pinjenötter och citronsaft. Blanda detta i en skål tillsammans med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och finhacka rödlöken och lägg i en separat skål.
  3. Fetaost och paprikaröra
    Dela upp paprikan i 6 stora klyftor. Stek klyftorna hårt med skalet neråt i en stekpanna med olja. Skalet ska nästan bli svart och paprikan ska mjukna. Dra av skalet och hacka upp paprikan i småbitar. Ta undan 1/4 av paprikahacket och lägg i en skål. Blanda resten av paprikan med finhackad chili, smulad fetaost och crème fraiche i en bunke, smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla serranoskinkan och lägg i en skål.
  5. Uppbyggnad
    Lägg tre skivor bröd bredvid varandra på en bricka, bred på hälften av pestofyllningen och hälften av rödlöken. Lägg på ytterligare tre skivor bröd över pestofyllningen. Bred på hälften av fetaost- och paprikafyllningen och strö över hälften av paprikahacket och strimlad serranoskinka.
  6. Lägg sedan på tre skivor bröd till och gör om processen med pestofyllning, bröd och fetaost och paprikafyllningen tills det är tre brödskivor kvar på toppen (totalt ska det vara 5 lager med bröd). Spackla tårtan helt vit med färskost. Toppa tårtan små knyten som du gör av de olika skinktyperna genom att ”knyckla” ihop vardera skiva kött. Stoppa in de skivade cocktailtomaterna och rödbetsgroddarna lite här och där över hela toppen.
16 januari 2019
Sommarrea, upp till 60%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...