Tommys dumplings med fläskfärs
Tommys dumplings med fläskfärs
14 ingredienser
Tommys dumplings, asiatiska degknyten fyllda med fläskfärs. I detta recept används färdig wontondeg som du kan köpa fryst.
I videon ovan
Så enkelt gör du egna dumplings!
Se fler recept från
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
Tommys dumplings
- 400 g fläskfärs
- 2 bananschalottenlökar
- 1 grön chilifrukt
- 1 msk fisksås
- 2 tsk sesamolja
- 2 klyftor vitlök
- 1 citron
- 2 msk färsk persilja
- 2 förp wontondeg
Dippsås
- 4 msk mörk sirap
- 4 msk soja
- 2 tsk ättika
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Dumplings
- Lägg färsen i en bunke, tillsätt all lök - finhackad. Hacka även chilin fint, behåll kärnorna om ni vill ha mer hetta, och blanda ner i bunken.
- Häll i fisksås och sesamoljan samt rivet skal från en citron och blanda runt. Skär sedan persiljan fint och tillsätt till färsen.
Dippsås
- Blanda mörk sirap, soya, ättika, sesamolja samt de rostade sesamfröna i en skål. När alla ingredienser är blandade är dippsåsen färdig.
Dumplings, fortsättning
- Sätt på lättsaltat kokande vatten och ställ fram en skål med kallt vatten.
- Ta ett ark wontondeg och lägg på skärbrädan. Doppa fingret i det kalla vattnet och dra ett blött sträck runt om arket längst kanten.
- Med en sked formar du en klick färs och placerar mitt på wontondegen. Vik sedan över ena kanten på degen så det ser ut som en fylld halvmåne. Platta sedan till så degknytet är tätt och vecka sedan "fogen". Vattnet limmar knytet.
- När all fläskfärs är slut och degknytena fyllda ska det kokas i vattnet.
- Koka utan att kastrullen blir överfull, ca 7-8 dumplings i taget. Låt dem komma upp till ytan och koka ytterligare ca tre minuter innan du lyfter ur dem.
- Servera dina dumplings med dippsåsen.