Sojamarinerad lax med sesambroccoli
Sojamarinerad lax med sesambroccoli
11 ingredienser
20 min
Lax som snabbmarineras med ljus soja, honung och ingefära.Servera med sesamstekt broccoli och ris. Jättegott och enkelt.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- ris, att servera till
- 1 dl japansk soja
- 3 tsk honung (eller råsocker)
- 50 g färsk ingefära
- 600 g laxfilé
- 400 g broccoli
- 4 klyftor vitlök
- matolja, att steka i
- 3 msk sesamfrön
- 1 msk sesamolja
- salt
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat.
- Marinera laxen i sojablandningen, se till att allt marineras. Låt marinera medan riset kokar och tillbehöret förbereds.
- Skär buketter från broccoli och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna.
- Stek vitlöken i matolja på hög värme, fortsätt med broccoli och sesamfrön. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan.
- Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
- Servera laxen med sesambroccoli och ris.