Skaldjurspaj med avokadosallad
Skaldjurspaj med avokadosallad
19 ingredienser
Skaldjurspaj räkor och kräftstjärtar. Servera med en god sallad på grapefrukt och avokado.
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
Pajskal
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
Fyllning
- 100 g skalade räkor
- 100 g kräftstjärt
- 2 bananschalottenlökar
- 2 tsk dillfrö
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 4 ägg
- 1 kruka dill
- 100 g ost, riven
- salt
- svartpeppar
- smör
sallad
- 2 avokador
- 1 grapefrukt
- 1 rödlök
- 3 msk olivolja
Gör så här
Pajskal
- Börja med pajskalen, blanda smör med vetemjöl och vatten till en smidig deg. Låt degen vila i kylen ca en timme innan den används.
Fyllning
- Strimla löken och svetta i en stekpanna tillsammans med smör och dillfrön.
- Ta fram degskalet och pressa ut det i en ugnssäker form och nagga botten med en gaffel. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter.
- Gör äggstanning på ägg, mjölk och grädde. Tillsätt plockad dill.
Sallad
- Gör salladen på tärnad avokado, finhackad rödlök och filéade skivor från grapefrukten. Pressa även ut saften från citrusfrukten och blanda samman alla ingredienser med olivolja.
- När pajskalet är färdiggräddat, lägg ut alla räkor och kräftstjärtar på botten av pajen. Fortsätt med löken och dillfrön. Slå sedan äggstanningen över. Salta och peppra. Toppa med riven ost.
- Grädda pajen i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
- Servera tillsammans med salladen.