Kycklingschnitzel Cordon Bleu
Kycklingschnitzel Cordon Bleu
11 ingredienser
Kyckling Cordon Bleu, panerad och ostfylld kycklingschnitzel. Servera med apelsindressade grönsaker
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 4 skivor skinka
- 8 skivor lagrad ost
- vetemjöl
- 2-4 ägg
- ströbröd
- 250 g broccoli
- 150 g sockerärtor
- 2 krukor grönsallad
- 1 apelsin, saft och skal av
- olivolja
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna till två delar på tvären, som om du delade en frukostfralla.
- Lägg alla åtta delar mellan plastfilm och banka bitarna tunna och platta med en kastrull, varje bit ska vara ca 3 mm tjock. Salta och peppra varje bit.
- På fyra av filerna lägger du en skiva ost samt en skiva skinka. Lägg osten närmast kycklingköttet.
- Toppa sedan skinkan med ett till lager ost och stäng sedan kycklingfilén med de restarande fyra kycklingbitarna.
- Dubbelpanera dina kycklingschnitzlar, först i mjöl, sedan lätt vispat ägg och avslutningsvis i ströbröd.
- Stek sedan schnitzlarna i både olja och smör i medelvarm panna. När alla fyra schnitzlar är
- stekta kan de bakas färdigt i ugnen, 150 grader i ca 10 minuter.
- Sätt en stor kastrull med kokande, välsaltat vatten på spisen, skär sedan mindre buketter av
- broccolin. Ta fram en skål med iskallt vatten bredvid kastrullen. Koka varje grönsak var för sig, så fort de är klara ska de kylas ner snabbt i det kalla vattnet för att behålla sitt krisp.
- Riv apelsinskal, samt pressa apelsinsaft och blanda med olivolja till konsistens och smak du
- gillar. Vänd sedan ner de kokta grönsakerna i apelsindressingen.
- Servera din kycklingschnitzel direkt från ugnen med sallad och broccoli.