Grillad tunnskivad fläskkarré med fänkålssallad

Grillad tunnskivad fläskkarré med fänkålssallad
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Grillad tunnskivad fläskkarré med fänkålssallad

5

21 ingredienser

30 min + marinering

Marinerad fläskkarré skivas tunt och grillas. Serveras med fänkålssallad smaksatt med apelsin och kapris.

läs mer
Paolo promoruta pizza

Paolo lär dig allt om italiensk matlagning i sin kurs.
Läs mer här >>

Ingredienser

portioner4
  • 500 g fläskkarré benfri, skuren i tunna skivor

marinad

  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk vatten
  • 1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 2 lagerblad, smulade
  • 1 smulad torkad peperoncino (chilifrukt)
  • 1,5 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl persilja, finhackad

Fänkålssallad med apelsin

  • 2 fänkålshuvuden, små
  • 1 rödlök
  • 12 gröna oliver, urkärnade
  • 12 svarta oliver utan kärnor
  • 2 apelsiner
  • 2 msk kapris

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citron, färskpressad
  • 1 msk apelsinsaft, färskpressad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i en kraftig plastpåse. Spara lite av marinaden till pensling. Lägg köttet i påsen och tillslut väl. Marinera i kylskåp i 1 timme och därefter lika länge i rumstemperatur. Vänd köttet ett par gånger under marineringstiden.
  2. Tänd grillen.
  3. Blanda citronskal med persilja.
  4. Pensla grillgallret med lite matolja, och grilla karréskivorna hastigt i ca 2 minuter på varje sida. Pensla flitigt med den sparade marinaden. Lägg karréskivorna på ett stort fat. Strö över citron- och persiljeblandningen.
  5. Fänkålssallad med apelsin
    Skölj och ansa fänkålen, dela den och skär bort den lilla stocken. Skär av den gröna
    blasten. Skiva fänkål och lök tunt och skär oliverna i halvor. Skala apelsinerna och skär, med en vass kniv, bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria klyftor. Spara den saft som rinner ut till dressingen.
  6. Blanda samman olivolja, citron- och apelsinsaft, salt och peppar i en salladsskål. Tillsätt fänkål, rödlök, oliver, apelsinklyftor och kapris, blanda väl men försiktigt.
  7. Servering
    Servera köttet varmt med fänkålssalladen på en assiett eller i en liten skål.