Jordärtskockssoppa med morot

Jordärtskockssoppa med morot
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Jordärtskockssoppa med morot

15 ingredienser

30 min

Soppa på jordärtskockor och morot med smak av ingefära och dragon. Servera med krispiga smördegspinnar till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 0,5 kg morot
  • 0,5 kg jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk ingefära, riven färsk
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk citron, saft
  • 4 msk crème fraîche
  • 2 msk smör

Smördegspinnar

  • 200 g smördeg
  • 1 äggula
  • 2 msk vallmofrö
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skala lök, vitlök, morot och jordärtskocka, riv ner i en kastrull med hjälp av ett rivjärn.
  3. Svetta i en kastrull med smör, lagerblad och dragon.
  4. Slå på buljong och koka i 20 minuter.

Smördegspinnar

  1. Kavla ut smördegen, picka med en gaffel och pensla med äggula.
  2. Skär 2 cm tjocka remsor.
  3. Strö vallmofrön, salt och peppar jämnt över.
  4. Ta smördegsremsorna en och en och snurra ihop till långa pinnar, lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 10-15 minuter.

Servering

  1. Smaka av soppan med salt och citronsaft.
  2. Servera med en klick crème fraiche i tallriken och smördegspinnarna.