Misogrillad gösfilé med smörsås

Misogrillad gösfilé med smörsås
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Misogrillad gösfilé med smörsås

16 ingredienser

20 m

Misogrillad gösfilé med smörsås smaksatt med alger, körsbärspotatis och betor.

Ingredienser

portioner

Betor och potatis

  • 3 rödbetor
  • 300 g körsbärspotatis
  • 8 rädisor
  • 1 msk smör

Grillad gös i misomarinad

  • 600 g gösfilé, med skinn (MSC- märkt)
  • 2 msk vit misopasta
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja

Smörsås med torkade alger

  • 50 g vatten
  • 50 g grädde
  • 100 g smör, delat i kuber
  • 2 msk vit misopasta
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk alger, torkade

Gör så här

Betor och potatis

  1. Koka rödbetor och potatis samt dela rädisorna.
  2. Smält smöret i en stekpanna och börja med att steka rädisorna semi-mjuka, vänd sedan ner potatis och rödbetor.

Grillad gös i misomarinad

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Pensla fiskens skinnsida med olja och salta.
  2. Grilla fisken på hög värme med skinnsidan neråt tills skinnet släpper pannan. Vänd på fisken och pensla marinaden på skinnsidan.
  3. Grilla fisken till en innertemp på ca 50 grader.

Smörsås med torkade alger

  1. Koka ner grädden 50 % och tillsätt sedan vattnet.
  2. Montera smöret bit för bit på medelvärme under konstant omrörning.
  3. Tillsätt miso, citronsaft och torkade alger, smaka av.