Sätt ugnen på 160 grader. Vispa smör och strösocker vitt och tillsätt äggulorna, en i taget. Rör i vetemjöl blandat med bakpulver och citronskal. Tillsätt mjölken och vänd till en jämn smet.
Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper, cirka 25x35 cm.
Gör marängtoppen: Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank, styv maräng.
Bred marängen toppigt på sockerkaksbottnarna strö lite mandel över.
Grädda i cirka 25 minuter tills bottnarna får fin färg. Låt kallna.
Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål. Strö över strösockret, pressa över citronsaft och vänd om lite så jordgubbarna börjar safta lite.
Vispa grädden fluffig.
Lägg en tårtbotten på ett stort fat. Toppa med marinerade jordgubbar och grädde.
Lägg på nästa tårtbotten och lägg på mer grädde och jordgubbar. Dekorera med halverade jordgubbar och ätbara blommor om du vill.