Midsommarsnitt med böckling
Midsommarsnitt med böckling
10 ingredienser
20 m
Snittar är ett perfekt tilltugg att bjuda på under sommarens alla festliga tillfällen. Den här versionen med böckling, dill, citron och brynt smör kan göra sig extra bra till midsommar.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 2 dl crème fraîche (eller färskost)
- 4 skivor grovt bröd (gärna rågbröd)
- 1 msk stark senap
- 2 böckling (eller kippers)
- 1 msk kapris
- 1 dl inlagda rödbetor
- 2 knipplökar
- 2 msk smör, brynt
- dill
- citron
Gör så här
- Börja med att bre crème fraîche (eller färskost) på brödskivorna och sedan senap.
- Rensa fisken och värm den gärna lite på grillen, eller i ugnen i 2–3 minuter.
- Lägg fisken på brödskivorna och toppa med kapris, rödbetor och fint skuren knipplök.
- Toppa snittarna med brynt smör och lite dill. Servera gärna citron till.