Potatissallad med gremolata
Potatissallad med gremolata
10 ingredienser
Det här är egentligen ingen riktig gremolata, som traditionellt består av rivet citronskal blandat med hackad vitlök och persilja. Men vi kallar den så i alla fall eftersom det är därifrån inspirationen till den här smakrika potatissalladen kommer. /Ulrika & Anna
Gott till både kött och fisk!
Ingredienser
- 1 kg små fina färskpotatisar
- 2 citroner
- 3 klyftor vitlök
- 1 kruka färsk basilika
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 1 knippe gräslök
- 1 dl olivolja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- parmesanost
Gör så här
- Koka potatisen och låt kallna.
- Tvätta citronerna och riv skalet på den finare delen av ett rivjärn.
- Finhacka vitlök och örter och blanda allt tillsammans med olivolja och ett par matskedar pressad citronsaft.
- Smaka av med salt och peppar.
- Dela potatisen och blanda med gremolatan.
- Hyvla över parmesan.