Aiolilindade Strömstadsräkor

0 röster
30 min
4

Avokado med en härlig räkröra med aioli och vinägrett.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Skaldjursallergikern i sällskapet fick ett alternativ med lax.
400 gr rökt lax
Aioli (se tidigare recept)
Vinägrett (se tidigare recept)
¼ röd paprika
½ liten lök
Två avokado
1 msk cremé fraiche

1. Blanda laxen tillsammans med aioli, vinägrett, cremé fraiche och hackad lök.
2. Skär upp avokado lägg i en skål, lägg laxröran ovanpå och dekorera med finhackad paprika.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g oskalade räkor
  • 2 avokados
  • 0,25 röd paprika

Aioli

  • 1 äggula
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt, peppar och chili efter smak

Vinägrett

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl god olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1,5 citron, pressad

Gör så här

  1. Aioli
    Häll äggulan i en skål, sedan ner med dijonsenap, rödvinsvinäger, salt, peppar, chili och rosmarin. Vispa samman.
  2. Häll sedan på rapsoljan lite i taget medan du vispar tills den har börjat tjockna, då kan du hälla på resten av oljan. Låt den stå och dra lite, det tar alltid en stund innan smakerna göttat till sig.
  3. Vinägrett
    Vispa ihop dijonsenap, citron, salt, peppar, vitlök och olivolja.
  4. Sammanställning
    Skala räkorna och blanda med aioli och vinägrett, lite i taget.
  5. Skär upp avokadon och lägg i en skål.
  6. Räkröran läggs ovanpå, dekorera med finhackad röd paprika.
27 mars 2014

Fler goda recept