Mexican drunken pork tenderloin
Mexican drunken pork tenderloin
16 ingredienser
60 m
Mexikansk fläskfilé späckad med kryddig chorizo och kokad i en tomatsås med tequila och ljus lager.
Ingredienser
- 800 g fläskfilé, av högsta kvalitet
- 200 g chorizo, kryddig
- 4 tomater
- 3 klyftor vitlök
- 1 dl tequila
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 tsk chilipulver
- olivolja
- 1 flaska ljus lager, typ Corona
- 2 gula lökar
Servering
- grönsallad
- majs
- avokado
- chilifrukt
- pumpakärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa filén fri från hinnor och utanpåliggande fett. Skär små snitt/fickor i filén. Slanta de kryddiga korvarna och stoppa in slantarna i de små fickorna i filén.
- Dela tomaterna och skala vitlöksklyftorna. Mixa det hela till en hyfsat slät puré och slå på tequila, salt och peppar.
- Krydda med chilipulver, salt och peppar. Hetta upp lite olja i en gjutjärnsgryta och bryn filen runt om. Slå sedan tomat- och tequilamixen över köttet. Slå även på ölet, täck med lock och koka upp.
- Ställ sedan in hela grytan i ugnen och låt gå i cirka 45 minuter. Är ni osäkra på innertemperaturen så mät med en digital stektermometer, 65 grader är vad vi vill ha.
- Skär sedan upp filén i centimetertjocka skivor, lägg tillbaka i tomatsåsen och toppa hela anrättningen med finfint skivad gul lök.
- Servera med en krispig grönsallad med majs, avokado, grön chili och saltrostade pumpakärnor.