Löjromstaco med citron och gurka

Löjromstaco med citron och gurka
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Melker AnderssonDanyel Couet profilbild
Melker AnderssonDanyel Couet profilbild

Löjromstaco med citron och gurka

0

8 ingredienser

25 min

Läckert krispiga, är dessa små friterade potatisbåtar med citroncreme och saltad gurka.

Ingredienser

portioner20
  • 3 potatisar (stora)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk citron, skalet, rivet
  • 300 g löjrom
  • 0,5 gurka, skalad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär potatisen i 1 millimeter tunna skivor. Fritera skivorna i en tacokorg, eller en och en i matolja.
  2. Vispa crème fraichen hårt, smaksätt med citronjuice och rivet skal.
  3. Klicka ut 1 tesked citroncreme i varje taco och toppa med löjrom och dill.
  4. Tärna gurkan fint och smaksätt med några droppar citronjuice, salt och peppar och strö den över tacosen.
  5. Den med citronjuice och skal.
  6. Klicka ut 1 tsk citroncreme i varje
  7. Taco och toppa med löjrom och dill.
  8. Tärna gurkan fint och smaksätt med
  9. Någr a droppar c itronjuice, salt och
  10. Peppar och strö den över tacosen.