Lyxig capresesallad med basilikadressing

1 röst
20 min
4

Förrättssallad med buffelmozzarella, basilika, tomater och knaprigt surdegsbröd. Denna sallad kan med fördel förberedas någon timma i förväg, men tillsätt krutongerna strax innan servering så de behåller sin knaprighet.

Gott att dricka till
4318 Domäne Wachau Riesling Selection

Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 600 g mogna, söta tomater (små)
  • 150-300 g buffelmozzarella
  • 2 tjocka skivor surdegsbröd
  • 1-2 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Dressing

  • 2 små vitlöksklyftor
  • 0,5 citron, saften
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar.

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Hacka basilika och vitlök grovt och lägg i en mixer. 
  2. Mixa samman med citronsaft, honung och lite av olivoljan till en grov grön pasta. Tillsätt resten av olivoljan och rör till samman till en grov dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Skär bort kanterna från brödet och skär resten i tunna skivor. Rosta dem i en stekpanna med olivolja tills de är knapriga och gyllenbruna runt om. Krydda med salt och låt svalna.
  4. Skär tomaterna i mindre bitar. Tänk på att tomaterna ska vara rumstempererade för bästa smak.
  5. Sväng runt dem med dressingen och fördela i fyra skålar tillsammans med riven buffelmozzarella och krutonger. Krydda med flingsalt och lite nymalen svartpeppar och servera.
9 augusti 2013

Fler goda recept