Matjestallrik med brynt smör och romsås

Matjestallrik med brynt smör och romsås
Foto: Angelica Söderberg

Matjestallrik med brynt smör och romsås

15 ingredienser

30 min

En perfekt rätt hela sommaren lång med den kryddsöta matjessillen tillsammans med färskpotatis, brynt smör och en kall romsås.

Klassisk matjessill från Abba
Abba Klassisk matjes produkt 2022

Klassisk matjessill från Abba

Matjessill är den perfekta sommarlunchen. Upptäck hela sortimentet hos Abba.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 100 g rädisa
  • 100 g sockerärtor
  • 0,5 kruka dill, hackad
  • 0,5 kruka gräslök, hackad
  • 50 g smör
  • 2 förp Abba klassisk matjes
  • 1 citron, i klyftor

Romröra

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 80 g Abba caviar röd finkornig rom (1 burk)
  • salt
  • peppar
  • 1-2 msk citronsaft

Gör så här

  1. Koka potatisen. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt, dela sedan potatisen i halvor.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till romsåsen.
  3. Finhacka rödlök och örter och klyfta rädisorna. Skär sockerärtor i mindre bitar.
  4. Brynt smöret tills det fått färg och börjar lukta nötigt.
  5. Lägg ut potatis, matjessill, rödlök, rädisor och sockerärtor på ett serveringsfat. Ringla över det brynta smöret och toppa med örterna.
  6. Servera tillsammans med romsåsen och några klyftor citron.
TIPS!
Fler tips!
Abba ost- och laxpaj

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept från Abba!

Läs mer