Matjestallrik med brynt smör och romsås

Foto: Angelica Söderberg
Matjestallrik med brynt smör och romsås
15 ingredienser
30 min
En perfekt rätt hela sommaren lång med den kryddsöta matjessillen tillsammans med färskpotatis, brynt smör och en kall romsås.
Ingredienser
- 500 g färskpotatis
- 1 rödlök
- 100 g rädisa
- 100 g sockerärtor
- 0,5 kruka dill, hackad
- 0,5 kruka gräslök, hackad
- 50 g smör
- 2 förp Abba klassisk matjes
- 1 citron, i klyftor
Romröra
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 dl majonnäs
- 80 g Abba caviar röd finkornig rom (1 burk)
- salt
- peppar
- 1-2 msk citronsaft
Gör så här
- Koka potatisen. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt, dela sedan potatisen i halvor.
- Blanda ihop alla ingredienser till romsåsen.
- Finhacka rödlök och örter och klyfta rädisorna. Skär sockerärtor i mindre bitar.
- Brynt smöret tills det fått färg och börjar lukta nötigt.
- Lägg ut potatis, matjessill, rödlök, rädisor och sockerärtor på ett serveringsfat. Ringla över det brynta smöret och toppa med örterna.
- Servera tillsammans med romsåsen och några klyftor citron.
TIPS!