Matjessnittar av surdegsbröd med ramslöks- och äggröra

Matjessnittar av surdegsbröd med ramslöks- och äggröra
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Matjessnittar av surdegsbröd med ramslöks- och äggröra

10 ingredienser

20 m

Enkla små snittar med matjessill, ägg och ramslök. Perfekta på påskbordet!

Ingredienser

portioner
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 dl små avrunna kapris
  • 1 dl ramslök, hackad
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 matjessill
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 4 msk smör
  • 50 g rucolasallad
  • 0,5 dl örter och ramslök, finhackade

Gör så här

  1. Dela och bred brödskivorna med smör och skicka in dem i en varm ugn, 225 grader, rosta i ca 5-10 minuter tills gyllene och krispiga.
  2. Fortsätt med att koka äggen i ca 7 minuter (lägg ner i kokande vatten), då är de hårda men inte smuliga. Blanda under tiden alla de övriga ingredienserna utom matjesen till en fin kräm. Dela äggen i mindre bitar med fingrarna och rör försiktigt ner i röran.
  3. Skär fisken i smala diagonala strimlor.
  4. Toppa det rostade brödet med en näve pepprig ruccolasallad, rejält av den goda röran och toppa med strimlor av den smakrika fisken, avsluta med väl tilltaget av finhackade färska örter.