Matjessnittar av surdegsbröd med ramslöks- och äggröra

20 m
8
Matjessnittar av surdegsbröd med ramslöks- och äggröra
Foto: Sandra Mastio
20 m
8

Du behöver

  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl små avrunna kapris
  • 1 dl hackad ramslök
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 filéer matjessill
  • 4 rejäla skivor ljust surdegsbröd
  • 4 msk smör
  • 50 g ruccolasallad
  • 0,5 dl finhackade örter och ramslök

Gör så här

  1. Dela och bred brödskivorna med smör och skicka in dem i en varm ugn, 225 grader, rosta i ca 5-10 minuter tills gyllene och krispiga.
  2. Fortsätt med att koka äggen i ca 7 minuter (lägg ner i kokande vatten), då är de hårda men inte smuliga. Blanda under tiden alla de övriga ingredienserna utom matjesen till en fin kräm. Dela äggen i mindre bitar med fingrarna och rör försiktigt ner i röran.
  3. Skär fisken i smala diagonala strimlor.
  4. Toppa det rostade brödet med en näve pepprig ruccolasallad, rejält av den goda röran och toppa med strimlor av den smakrika fisken, avsluta med väl tilltaget av finhackade färska örter.
Kommentera receptet

Fler goda recept