Matjessill med krossad potatis, äpple och brynt smör

6 röster
20 m
8
8 portioner

Du behöver

  • 4 potatisar, nykokta
  • 4 matjessillfiléer
  • 1 Ingrid Marie äpple, fintärnat
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 blad rödkål, finhackade
  • 2 msk kapris
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • 100 g smör
  • 2 dl gräddfil
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Krossa potatisen grovt och bred ut på en tallrik. Lägg ut matjessillen på potatisen
  2. Bryn smöret och tillsätt äpple, lök och kål och fräs det i nån minut i smöret. Tillsätt kapris.
  3. Slå det brynta smöret och alla ingredienser på sillen.
  4. Toppa med gräslök och lite gräddfil.
24 december 2018

Laddar fler recept...