• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Matjessill med krossad potatis, äpple och brynt smör

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Matjessill med krossad potatis, äpple och brynt smör

4 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Ingredienser

8 portioner
  • 4 potatisar, nykokta
  • 4 matjessillfiléer
  • 1 Ingrid Marie äpple, fintärnat
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 blad rödkål, finhackade
  • 2 msk kapris
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • 100 g smör
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Krossa potatisen grovt och bred ut på en tallrik. Lägg ut matjessillen på potatisen
  2. Bryn smöret och tillsätt äpple, lök och kål och fräs det i nån minut i smöret. Tillsätt kapris.
  3. Slå det brynta smöret och alla ingredienser på sillen.
  4. Toppa med gräslök och lite gräddfil.