• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept

Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept

65

4 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Klassisk och somrig rätt med matjessill, potatis och gräddfil. Lägg upp allt på ett snyggt fat och ställ i kylen fram till servering. Vid servering toppar du med gräddfil och brynt smör. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 matjessillfiléer, hela och avrunna
  • 800 g potatis, kokt och kall
  • 1 knippe rädisa
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 1,5 dl gräslök, hackad
  • 1,5 dl dill, hackad
  • 75 g smör
  • 1,5 dl gräddfil

Till servering

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Skär matjessillen i små bitar.
  2. Skiva potatisen och rädisorna. Hacka äggen och gurkan. Skala och finhacka löken. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna något.
  3. Fördela potatisen på ett stort fat. Toppa med sill, rädisor, ägg, gurka, lök och hackade örter.
  4. Spritsa ut gräddfilen i små klickar (eller bara klicka ut med sked). Avsluta med att ringla över brynt smör. Servera tillsammans med knäckebröd.