Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept
Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept
11 ingredienser
30 m
Klassisk och somrig rätt med matjessill, potatis och gräddfil. Lägg upp allt på ett snyggt fat och ställ i kylen fram till servering. Vid servering toppar du med gräddfil och brynt smör.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 4 matjessillfiléer, hela och avrunna
- 800 g potatis, kokt och kall
- 1 knippe rädisa
- 4 ägg, hårdkokta
- 0,5 gurka
- 0,5 rödlök
- 1,5 dl gräslök, hackad
- 1,5 dl dill, hackad
- 75 g smör
- 1,5 dl gräddfil
Till servering
- knäckebröd
Gör så här
- Skär matjessillen i små bitar.
- Skiva potatisen och rädisorna. Hacka äggen och gurkan. Skala och finhacka löken. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna något.
- Fördela potatisen på ett stort fat. Toppa med sill, rädisor, ägg, gurka, lök och hackade örter.
- Spritsa ut gräddfilen i små klickar (eller bara klicka ut med sked). Avsluta med att ringla över brynt smör. Servera tillsammans med knäckebröd.