Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept

65 röster
30 m
4
Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 matjessillfiléer, hela och avrunna
  • 800 g potatis, kokt och kall
  • 1 knippe rädisa
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 1,5 dl gräslök, hackad
  • 1,5 dl dill, hackad
  • 75 g smör
  • 1,5 dl gräddfil

Till servering

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Skär matjessillen i små bitar.
  2. Skiva potatisen och rädisorna. Hacka äggen och gurkan. Skala och finhacka löken. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna något.
  3. Fördela potatisen på ett stort fat. Toppa med sill, rädisor, ägg, gurka, lök och hackade örter.
  4. Spritsa ut gräddfilen i små klickar (eller bara klicka ut med sked). Avsluta med att ringla över brynt smör. Servera tillsammans med knäckebröd.
2 juni 2018